Fazekas Attila grafikus.
Képregény rajzoló, illusztrátor.
1948 Keszthely
Első képregényem 1972: Az újvári kaland Pajtás újság.

Bottyán János végvári vitézként elkövetett. Csínytevése, midőn a törökök által megszállt Érsekújvárra belopózva, a minaret erkélyéről lehajította a dervist.

Ebben az időszakban kerültem kapcsolatba Zórád Ernővel és Cs. Horváth Tiborral, akivel azután a haláláig tartó gyümölcsözőkapcsolat és barátság alakult ki. Cs. Horváth meglátta bennem az ifjú "D’ Artagnant", aki a "Három testőrökhöz" Korcsmáros, Sebők, Zórád trióhoz fog csatlakozni. A pályámat idáig 160 képregény, átlagban 30 oldallal, oldalanként 5-6 rajzzal fémjelzi. Ezenkívül több tucat könyv illusztrálása is fűződik a nevemhez. Többek között a Tarzan sorozat első 10 kötete.
Jelenleg az UNIKORNIS kiadó ifjúsági remekírók sorozatát illusztrálom. 1990-ig képregényeim megjelentek az összes ún. szocialista országban.

Itthon a Pajtás, Pesti Műsor, Népszava, Népszabadság Füles hasábjain. Jelenleg a Füles munkatársa vagyok. Néha három lapnak is dolgoztam egyszerre.

Ilyen tempó mellett a sport nagy szerepet visz az életemben. Focival kezdtem, kaszkadőrséggel, lovaglással, vívással, vitorlázással folytattam. Jelenleg is focizom és vitorlázom.

Nem véletlen, hogy az első önálló képregény füzetet, az 1980-ban megjelenő FOCISULIT is én rajzoltam. Ezt még sok önálló füzet követte, többek között a 80-as években megjelenő, máig rekordnak számító, 700 000 pld.-ban megjelenő CSILLAGOK HÁBORÚJA.

1982-ben született meg Perseus kapitány, az első máig élő fantasy hős, akinek arcát ifjúkori önmagamról mintáztam. A TITKOK BOLYGÓJA volt egyben az első olyan képregény, ahol a szecessziós stílus tudatosan lett alkalmazva. Ez a mai napig jellemző a Perseus történetekre.

Egyébként a populáris-realista stílussal robbantam be a hazai képregény szakmába. 1983-ban született meg a másik magyar képregény hős: BOTOND. 1988-tól a hasonló című u önálló újságban folytatta Perseus kapitánnyal a kalandjait. Kísérlet történt egy magyar nyomozó alakjának a megteremtésére is. Farkas Győző utóbb erotikus vizekre evezett, és az 1990-ben megjelenő első magyar erotikus képregény füzet, a SZEXI főszereplője lett.

Ugyancsak az első történelmi képregény újságot is én jelentettem meg 1996-ban, KÉPES KRÓNIKA címmel. Ez sajnos csak egy számot ért meg, a SZEXI kettőt, a BOTOND jelenleg a 11. füzetnél tart.

2005. május